Από κιμά δεν φτιάχνουμε μόνο κεφτεδάκια ή σάλτσα για μακαρόνια με κιμά. Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη λιχουδιά που ονομάζεται Πίτα του Βοσκού.
Υπάρχουν μέρες που στο σπίτι έχεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα είτε γιατί ξέχασες να πας σούπερ είτε γιατί δεν προλάβαινες είτε γιατί πολύ απλά δεν είχες όρεξη….!
Η πίτα του Βοσκού είναι ένα μείγμα κιμά με γεύση ντομάτας που συμπληρώνεται από πουρέ πατάτας που στη συνέχεια ψήνεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα χορτάσει κάθε λάτρη του καλού φαγητού.
Υλικά:
Για τον Κιμά:
• 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• ρίγανη
• 2 κύβους βοδινού
• 2 φύλλα δάφνης
• 50 ml κρασί (ότι έχεις)
Για τον Πουρέ:
• 1 κιλό πατάτες
• 250 ml χλιαρό γάλα
• 50 γρ. βούτυρο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Για το κιμά:
Κλασικά σοτάρω κρεμμύδι και σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτω κιμά , πελτέ, ανακατεύω καλά να πάρει χρώμα και σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω νερό τόσο όσο να ναι το φαγητό μου μέσα σε αυτό αλλά όχι σκεπασμένο, ρίχνω τα μπαχαρικά μου και χαμηλώνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
Για τον πουρέ:
Βράζω τις πατάτες με την φλούδα (αφού τις έχω πλύνει καλά) για περίπου μισή ώρα (να έχουν μαλακώσει και να τρυπιούνται με το πιρούνι).
Σβήνω το μάτι , στραγγίζω πατάτες και ξεφλουδίζω.
Επιστρέφω την κατσαρόλα στο μάτι χωρίς να ανάψω την φωτιά και ρίχνω το βούτυρο(θα λιώσει απ’ την θερμοκρασία που ήδη υπάρχει).
Προσθέτω τις πατάτες, πολτοποιώ με την πρέσα και σταδιακά προσθέτω το γάλα .
Αλάτι και ανακατεύω καλά .
Σε ένα ταψί ρίχνω τον κιμά, από πάνω τον πουρέ και τέλος, τριμμένο τυρί.
Ψήνω στους 180 μέχρι να κάνει ωραία κρούστα !!
Καλή Όρεξη!!!
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment