Κεράσια τουρσί κάτι διαφορετικό από τον Άκη

Newsroom.
28/06/2024 07:35
 
 
 

Φτιάξτε κεράσια τουρσί και σερβίρετέ τα με διάφορα τυριά, αλλαντικά ή ακόμα και κρέας.  Μία ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά:
600 γρ. μηλόξιδο
900 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 στικ κανέλα
5 γαρίφαλα ολόκληρα
1 κιλό κεράσια, τραγανά και όχι εντελώς ώριμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κεράσια βυθίζοντας τα σε νερό χωρίς να τα πολυταράξουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πάνω σε μια πετσέτα χωρίς να τα ταλαιπωρήσουμε επίσης.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κεράσια και ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Παράλληλα με τη βοήθεια μιας σακοράφας τρυπάμε το κάθε κεράσι σε μια μεριά. Αφήνουμε όμως το κοτσάνι και το κουκούτσι.
Όταν είναι έτοιμα τα κεράσια τα ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα και τα σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μόνο.
Το υγρό θα πρέπει μόλις να σιγοβράζει. Δεν πρέπει να βράζει πολύ γιατί θα σκάσει η φλούδα τους και θα έχουν άσχημη όψη τα κεράσια.
Αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα βάζο.
Αφήνουμε το υγρό να βράσει μόνο του δυναμώνοντας τη φωτιά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το αδειάζουμε και αυτό στο βάζο πάνω από τα κεράσια.
Κλείνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο όπου διατηρείται για 1 χρόνο.

Καλή Όρεξη!!

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*