Ο «Φάρος του Αλυκού» και η μυστική συνταγή για τραγανούς ντοματοκεφτέδες!

"Φάρος" Αλυκού
Newsroom
21/07/2024 17:40
 
 
 

 

Ανακαλύψτε τη μαγεία της ναξιώτικης κουζίνας στον «Φάρο του Αλυκού» όπως και την ξεχωριστή συνταγή για πανεύκολους και τραγανούς ντοματοκεφτέδες! Η συνταγή, δημιουργία της κ. Ειρήνης, μητέρας των ιδιοκτητών, είναι γεμάτη αγάπη και μαεστρία, όπως ακριβώς μαγειρεύει στο σπίτι της.

Αυτοί, οι ξακουστοί πια, ντοματοκεφτέδες είναι το πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα σας ανοίξει την όρεξη για να απολαύσετε τα υπόλοιπα εξαιρετικά φαγητά του μενού. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη από τη φρεσκάδα και τα αρώματα των τοπικών προϊόντων της Νάξου.

Φάρος Αλυκού

Ο «Φάρος του Αλυκού» προσφέρει έναν όμορφο χώρο που αποπνέει ζεστασιά και φιλοξενία, με ατμόσφαιρα γεμάτη από αρώματα μαμαδίστικης κουζίνας. Από το 1992, ο Ηλίας και η Ειρήνη δημιούργησαν το «Φάρο», έναν γαστρονομικό παράδεισο με παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις βγαλμένες από την καρδιά της Νάξου.

Ελάτε να δοκιμάσετε τους ντοματοκεφτέδες της κ. Ειρήνης και να απολαύσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει στην αυθεντική παράδοση της ελληνικής κουζίνας.

Η συνταγή για τους τραγανούς ντοματοκεφτέδες της κυρίας Ειρήνης και τη σως φέτας

Τι θα χρειαστούμε (για 4-5 μερίδες – 16-20 τεμάχια)

Για τους ντοματοκεφτέδες

500 γρ. ντομάτες, καλά πλυμένες
200 γρ. φρέκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
10 κ.σ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κ.σ. αλάτι
1 ½ κ.γ. πιπέρι
1 αυγό
½ κ.γ. (ή όσο καυτεροί θέλετε να γίνουν) καυτερή πιπεριά (μπούκοβο)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σως φέτας

200 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. ξερό δυόσμο, ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι

Πώς θα τους φτιάξουμε

Προσθέτουμε σε μπολ όλα τα υλικά (εκτός το αλεύρι) για τους τραγανούς ντοματοκεφτέδες και ανακατεύουμε. Αφού γίνει μια ομοιόμορφη μάζα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ώστε να «σφίξει» το μίγμα. Ζεσταίνουμε περίπυ 3-5 εκ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πριν κάψει το λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι σούπας 1 κουταλιά από το μίγμα να τσεκάρουμε τη θερμοκρασία και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Σηκώνουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε πιατέλα αφού πρώτα έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Συνοδεύουμε με σως φέτας ή σάλτσα γιαουρτιού.

Πώς θα φτιάξουμε τη σως φέτας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε τη σως στο ψυγείο για ½ – 1 ώρα.

Συνδυάζουμε με λευκό παγωμένο κρασί «Μονεμβασιά» Νάξου. Φάρος ΑλυκούΦάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*