Γλυκό κουταλιού ντοματάκι χωρίς ασβέστη… Εκπληκτικό!

Newsroom.
22/07/2024 07:29
 
 
 

Γλυκάκι με άρωμα καλοκαιρινό. Πρωτότυπο αφού την ντομάτα την έχουμε συνηθίσει στις σαλάτες, τις σάλτσες και στο φαγητό.

Υλικά:
1.250 γρ. ντοματάκια Κώτικα ή μικρά πομοντόρο (βιομηχανική)
1.250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
3 στικ βανίλιας ή βανιλίνες
20 αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα ή γαρύφαλλα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ντοματάκια σε νερό για 1 λεπτό τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Τα ξεφλουδίζουμε με μαχαιράκι και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με 250 γρ. ζάχαρη και τις αφήνουμε για 24 ώρες να σφίξουν.
Στα υγρά που βγαίνουν από τις ντομάτες προσθέτουμε το νερό και το βράζουμε σε κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη προσθέτοντας την κανέλα και τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει».
Γεμίζουμε κάθε ντοματάκι με ένα αμύγδαλο.
Βάζουμε τα ντοματάκια στο σιρόπι της ζάχαρης και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε τα ντοματάκια στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα και το πρωί προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την βανίλια.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο και γεμίζουμε με αυτό τα αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία στο φούρνο στους 50οC για 1 ώρα.
Κλείνουμε σφιχτά και αναποδογυρίζουμε για μια νύκτα.
Διατηρούνται σε ντουλάπι σε δροσερό μέρος όλο τον χρόνο.

Καλή Όρεξη!!

Πηγή: emvolos.gr της Σίσσυς Νίκα και Συνταγή της Νάνσυ Καρανικόλα

Φωτογραφία daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 597 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*