Σήμερα είπα να φτιάξω κάτι ξεχωριστώ αφού είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Σήμερα είναι η Κοίμηση της Αγίας Άννας. Θα σας κεράσω φλογέρες – γαλακτομπούρεκο σαν τις φημισμένες φλογέρες της Έδεσσας. Εμείς τις λατρεύουμε, ελπίζω και εσείς…
Υλικά για 9 φλογέρες:
1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Για τη κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο και 1 φλιτζάνι γάλα
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
4 κρόκοι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και την βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Φτιάχνετε τις φλογέρες (μία μία τύλιγμα με διπλά φύλλα για να κρατηθεί η κρέμα μέσα). Δηλαδή θα βάλετε 2 φύλλα βηρυτού το ένα πάνω στο άλλο, θα κόψετε λωρίδες και θα σε κάθε λωρίδα θα βάλετε κρέμα στην άκρη, Μετά τυλίγετε σα να κάνετε ντολμαδάκια με προσοχή να μην χυθεί η κρέμα.
Τις βάζετε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Για το σιρόπι: Βάζετε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και το πορτοκάλι κομμένο στην μέση. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά, βγάζετε το πορτοκάλι και περιχύνετε τις φλογέρες με το σιρόπι. Τις αφήνετε να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε.
Καλή Όρεξη!!!
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις