Χοιρινό με φάβα, κάπαρη και τοματάκια Σαντορίνης

Newsroom.
03/09/2024 07:30
 
 
 

Απολαύστε μια δημιουργική παραλλαγή ενός παραδοσιακού πιάτου της Σαντορίνης.

Υλικά:
½ κιλό φάβα
1 ½ λίτρο νερό
2 φέτες καπνιστό χοιρινό ή μπέικον
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
700γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση λαιμό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
20-25 τοματίνια Σαντορίνης
καπαρόφυλλα ,

Εκτέλεση:
Βράζουμε τη φάβα με το νερό σε χαμηλή φωτιά, για περίπου ¾ της ώρας, ώσπου να γίνει πουρές (η σαντορινιά φάβα δε χρειάζεται τόσο πολύ βράσιμο). Προς το τέλος προσθέτουμε τον πελτέ και το καπνιστό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Κατεβάζουμε τη φάβα από τη φωτιά, αφαιρούμε και πετάμε το καπνιστό και την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους των 2-3 εκατοστών. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε και τα δύο με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τη φάβα και τη κάππαρη και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Σ’ ένα ταψί τοποθετούμε 6 τσέρκια μακρόστενα ή διαμέτρου 10 εκατοστών και τα γεμίζουμε με το μείγμα φάβας-χοιρινό. Τοποθετούμε από πάνω τα κόκκινα τοματίνια, τα αλείβουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε τα τσέρκια από το φούρνο και με μια φαρδιά σπάτουλα τα τοποθετούμε σε 6 πιάτα. Αφαιρούμε τα τσέρκια με προσοχή και γαρνίρουμε με τα καπαρόφυλλα.

Καλή Όρεξη!!

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*