Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν οι μπάμιες με αυτό το τρόπο θα τις λατρέψετε. Μία γρήγορη, εύκολη και νοστιμότατη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
Μπάμιες πλυμένες και στραγγισμένες
Μπύρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κάνουμε το κουρκούτι. Θέλουμε να στέκετε πάνω στη μπάμια.
Βουτάμε στο κουρκούτι τις μπάμιες να κουρκουτιάσουν καλά.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι – σπορέλαιο.
Μικρά μυστικά:
Διαλέγουμε μπάμιες λίγο μεγάλες αλλά τρυφερές (δύο ημερών).
Την ποσότητα την κανονίζουμε ανάλογα με το τραπέζι μας.
Συνήθως τις προσφέρουμε σαν μεζεδάκι για ένα τσιπουράκι ή μπυρίτσα που δένει πολύ.
Μπορούμε φυσικά να την έχουμε σαν συνοδευτικό στο κυρίως φαγητό μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Πηγή: emvolos.gr του Σταύρου Τσαλαμπούνη
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
(Visited 63 times, 1 visits today)