Ένα από τα αγαπημένα μου κέικ γιατί λατρεύω τον συνδυασμό μήλο με κανέλλα.. Μύρισε για ακόμα μια φορά το σπίτι φθινόπωρο…
Υλικά:
*430 γρ. μήλα σε κυβάκια
*2 αβγά
*280 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
*20 γρ. ελαιόλαδο
*60 γρ. μελάσα ή 75 γρ. ζάχαρη
*60 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια)
*κανέλλα κατά βούληση
*320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*1 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω πρώτα τα υγρά υλικά (αβγά, γάλα, ελαιόλαδο, μελάσα).
Στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, το baking,την κανέλλα ,τους ξηρούς καρπούς και τα μήλα.
Αφού έχω ανακατέψει καλά, αδειάζω σε φόρμα και ψήνω για 45-50′.
Αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και σερβίρω περιχύνοντας με λίγη έξτρα μελάσα ή ζάχαρη άχνη.
Καλή Όρεξη!!
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
(Visited 17.953 times, 1 visits today)
One Comment