Πεντανόστιμα αλμυρά γεμιστά σαραγλί με τυριά (video)

Newsroom.
25/10/2024 06:49
 
 
 

Ένα διαφορετικό ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και τους συγγενής στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:
450 γρ. ή 10 φύλλα κρούστας για πίτες,
200 γρ. τριμμένο mix τυριών,
300 γρ. φέτα
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
70 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
100 γρ. μέλι
φύλλα ρίγανης

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 150 γρ. mix τυριών, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Κόβουμε τη φέτα σε κύβους, τη ρίχνουμε στο μπολ και τη σπάμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας. Ραντίζουμε με ένα πινέλο το φύλλο με το ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο στο φύλλο.
Τοποθετούμε ακόμα ένα φύλλο από πάνω και ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε οριζόντια μια βέργα στο πάνω μέρος και διπλώνουμε τα φύλλα που βρίσκονται πάνω από τη βέργα προς τη μεριά μας, καλύπτοντας τη βέργα. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της βέργας ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Χωρίς να αφαιρέσουμε τη βέργα, δημιουργούμε πτυχώσεις (σούρες) στο ρολό πιέζοντάς το προς τα μέσα με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα του σαραγλί.

Τοποθετούμε το ρολό σε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. παράλληλα με τη μεγάλη του πλευρά αφαιρώντας ταυτόχρονα τη βέργα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας 5 ρολά. Ραντίζουμε τα ρολά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε σε 20 κομμάτια.

Περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης.

Καλή όρεξη!!

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*