Το κυδωνόπαστο είναι παραδοσιακό γλυκό του χειμώνα και μπορούμε να το βρούμε σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Αποτελείται από γλυκό κυδώνι με αμύγδαλα και είμαστε σίγουροι πως μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.
Υλικά:
5 κυδώνια κομμένα σε τέταρτα και αφαιρείτε τα σπόρια
ζάχαρη ίση ποσότητα με τον πουρέ κυδωνιών
1 ξυλάκι κανέλα
αρμπαρόριζα
χυμό από 1 λεμόνι
αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Βάζετε τα κυδώνια σε μία κατσαρόλα, σκεπάζετε με κρύο νερό, προσθέτετε τον χυμό από ένα λεμόνι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
Στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε τα στο μπλέντερ.
Μετρήστε με ένα φλιτζάνι τον πουρέ και βάλτε τον στην κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης.
Προσθέτετε το ξύλο κανέλας και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να αρχίσει να πήζει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα και αφήνετε να δέσει τελείως στους 150οC για 1½ – 2 ώρες.
Όταν κρυώσει κόψτε το σε μικρά κομμάτια, τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη και διατηρήστε το στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: restarttourism.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις