Ο chef με αστέρια Michelin, Luca Piscazzi, είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο εστιατόριο Pelagos, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, όπου η ιδρύτρια του θεσμού «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Πολυκρίτη» Μαρία Πολυκρέτη, ανακοίνωσε τον βραβευμένο με αστέρια Michelin chef Luca Piscazzi ως τον επόμενο πρεσβευτή των γαστρονομικών δράσεων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στη Νάξο το 2025.
Στην ενδιάμεση αυτή «στάση» στην Αθήνα, η κ. Πολυκρέτη δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η αποδοχή της πρόσκλησης από τον chef Luca Piscazzi να εκπροσωπεί το Φεστιβάλ, αλλά και τιμή για ολόκληρο το νησί μας. Ανυπομονούμε να δούμε πώς ο chef θα συνδυάσει την ιταλική γαστρονομική παράδοση και τις άρτιες τεχνικές μαγειρικής που του χάρισαν τα αστέρια Michelin με τα Ναξιώτικα προϊόντα. Είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα προσφέρει στους προσκεκλημένους ένα αξέχαστο βίωμα και προστιθέμενη αξία στη Νάξο»!
Ο βραβευμένος chef Luca Piscazzi ανέφερε σχετικά: «Η Νάξος είναι το δεύτερο σπίτι μου, τόσο για δουλειά όσο και για ξεκούραση. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το νησί για τις παραλίες, το καλό φαγητό, το καλό κρασί, τους καλούς φίλους και είναι τιμή μου να συμμετέχω στο Φεστιβάλ και να είμαι πρεσβευτής του. Φέτος πραγματοποιήσαμε εκεί το Pelagos Tour, εξερευνήσαμε πολλά σημεία του νησιού· έχει πολύ ισχυρή παράδοση και οι Ναξιώτες παραγωγοί είναι μοναδικοί. Ανυπομονώ να ανακαλύψω ακόμη περισσότερα κομμάτια του»!
Προσκεκλημένοι στην κλειστή εκδήλωση ήταν δημοσιογράφοι και χορηγοί που στηρίζουν τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα «Πολυκρίτη». Οι καλεσμένοι γεύτηκαν canapés που ετοίμασε ο σεφ ειδικά για την περίσταση, με Ναξιώτικα προϊόντα και συνοδεία κρασιών από το κτήμα Terra Grazia.
Συνεχίζοντας το παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων που διοργανώνει η «Πολυκρίτη», τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει μία σειρά εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες με τίτλο «Τα οσφρητικά μονοπάτια της Νάξου». Οι συμμετέχοντες θα ακολουθηθούν συγκεκριμένες περιπατητικές διαδρομές, θα αναγνωρίσουν και θα συλλέξουν οργανικές και ανόργανες ύλες (φυτά, χώμα, νερό, κ.ά.) που συνθέτουν το οσφρητικό τοπίο της Νάξου. Έπειτα, θα επεξεργαστούν τα συλλεχθέντα αντικείμενα και θα δημιουργήσουν έλαια, σαπούνια και κεριά που θα αφηγούνται οσφρητικές «ιστορίες» από τα μονοπάτια του νησιού. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσουν έναν ψηφιακό χάρτη με τα μονοπάτια, τις μυρωδιές και τα φυτά που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια των περιπατητικών-οσφρητικών διαδρομών. Τα εργαστήρια αυτά θα υλοποιηθούν από την εικαστικό/ερευνήτρια Ηλέκτρα Σταμπούλου και την αρχιτέκτονα/εικαστικό Σεβαστιάνα Κωνστάκη.
Ο πολιτιστικός φορέας «Πολυκρίτη» ξεκίνησε το 2021 με μια μουσική βραδιά κάτω από τις ελιές. Το 2022 πραγματοποιήθηκαν τρεις μουσικές και θεατρικές βραδιές και το 2024, μέσα σε τέσσερις ημέρες, φιλοξενήθηκαν πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα με καλεσμένους σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Κότσιρας και οι M.O.F. chefs Arnaud Larher και Eulalie Rus. Επιπλέον, έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες, εργαστήρια φωτογραφίας, δημοσιογραφίας και εικονογράφησης για εφήβους.
Φωτογραφίες από τα εξαίσια πιάτα της εκδήλωσης στο εστιατόριο Pelagos
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
2 Comments