Ιδανικό για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους έχουν επιλέξει την vegan διατροφή.
Υλικά:
ελαιολαδο
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 πράσο σε λεπτές φέτες
1 καρότο σε λεπτές φέτες
1 μικρό λάχανο χονδροκομμένο
αλατι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. γλασέ ρύζι (μπορείτε να βάλετε κινόα ή και καστανό ρύζι)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. τριμμένες ντομάτες (ή κονσέρβα)
ζαχαρη 1 κ.γ. (προαιρετικά)
850 ml νερό (4-5 ποτήρια νερό)
χυμός από 1 λεμονι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2) Προσθέτουμε το καρότο και λάχανο και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει τον όγκο του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3) Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό.
4) Αλατίζουμε λίγο ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
5) Όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από την φωτιά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Φωτογραφία: Konstantina’s kitchen
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις