Κατσικάκι πατατάτο από την Κίμωλο

Newsroom.
27/04/2025 08:20
 
 
 

Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα σας γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε.

Υλικά:
Μερίδες: 4
240 ml ε.π. ελαιόλαδο
1.200 γρ. κατσικάκι σπάλα ή μπούτι σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ξυλάκι κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3-4 ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρια, ψιλοκομμένες
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, χοντροκομμένες
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει θωρακίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν ελαφρά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 35΄-40΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄-20΄ και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά:
Για έξτρα γεύση, μπορούμε να περάσουμε τις πατάτες πρώτα από το τηγάνι και στη συνέχεια να τις προσθέσουμε στο φαγητό.

Πηγή: cantina.protothema.gr του Σωτήρη Ευαγγέλου

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 104 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*