Εύκολα ρολάκια με σπανάκι και τυρί, με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, ένα σνακ που θα αγαπήσουν και οι μεγάλοι και τα παιδιά – είναι ωραία ιδέα για σχολικό κολατσιό. Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και δυόσμο.
Υλικά:
Κομμάτια: 12-14
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
1 φύλλο σφολιάτας
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κρόκος αυγού
4 κουτ. σούπας νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσουμε τα σπανακορολάκια με φέτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτριας έντασης φωτιά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 1 ώρα).
Προσθέτουμε τη γαλέτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε πάνω της το σπανάκι, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά ώστε να μη χυθεί απέξω η γέμιση στο τύλιγμα.
Θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό (σφιχτά) και την κόβουμε σε ισομεγέθεις φέτες.
Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Χτυπάμε τον κρόκο ελαφρώς με 3-4 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τις φέτες.
Ψήνουμε τα ρολάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.
Μικρά Μυστικά:
Για να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το κουτί της σφολιάτας (δηλαδή 2 φύλλα), διπλασιάζουμε τη δόση της γέμισης.
Πηγή: gastronomos.gr της Άννας Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Food styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις