Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια – Πότε και πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Newsroom
19/01/2023 00:09
 
 
 

 

«Χρώμα» χειμώνα θα πάρει ο καιρός με χιόνια ακόμα και από τα 600 μέτρα. Από το βράδυ της Πέμπτης (19.01.2023), μάλιστα, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ο καιρός την Παρασκευή, 20 και το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, κυρίως, στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκευή ο καιρός θα χαλάσει σε όλη τη χώρα, με μπόρες, βροχές σε αρκετές περιοχές και πυκνά χιόνια στα δυτικά, ακόμα και σε υψόμετρο 600-700 μέτρα.

Ειδικότερα, για τις 20 Ιανουαρίου ο καιρός χαλάει σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιόνια. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στις δυτικές περιοχές, όπου χιονοπτώσεις θα έχουμε ακόμη και στα 800 μέτρα υψόμετρο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα κεντρικά, τους 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17°C στα νότια.

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε πάλι βροχές και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα 600-700 μέτρα στην Ήπειρο. Μάλιστα, πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νιφάδες και μέσα στα Ιωάννινα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα Κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και στους 17°C στα Νότια.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, στη δυτική Ελλάδα, την Αττική και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι άστατος και από το απόγευμα θα επιδεινωθεί. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα Κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και τους 17°C στα Νότια.

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου νέες έντονες βροχές θα πέσουν στα δυτικά, αλλά και χιόνια στις ορεινές περιοχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15°C στα κεντρικά, τους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 18°C στα νότια.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου επανέλαβε ότι από 25-26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα κατεβασιά κρύου που θα φτάσει στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά από τα βορειοανατολικά. Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία θα υπάρχουν για το σύστημα αυτό τις επόμενες ημέρες.

Παρακολουθήστε την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

(Visited 1.143 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*