Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένει ο καύσωνας και την Πέμπτη με τον υδράργυρο να «χτυπά» 40αρια

Newsroom.
13/06/2024 06:00
 
 
 

Επιμένει ο ισχυρός καύσωνας και σήμερα Πέμπτη στη χώρα και σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν και πάλι σε ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Όσοι πρέπει να μετακινηθούν πρέπει να φορούν απαραιτήτως καπέλο, έχοντας πάντοτε ανά χείρας και το μπουκάλι με το νερό. Σε δύσκολη κατάσταση, όσοι προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

 Σήμερα περιμένουμε αραιές νεφώσεις με σκόνη στην ατμόσφαιρα και λίγες μπόρες από το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 39 βαθμούς, έως 41 με 43 στα υπόλοιπα.

Πιο αναλυτικά:

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38 με 39 , τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 39 με 41 βαθμούς, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες . Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος και οι άνεμοι θα κυμανθούν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*