Καιρός: Υποχωρεί από σήμερα ο καύσωνας – Η τάση της θερμοκρασίας έως το τέλος του μήνα

 
 
 

 

Για σήμερα Σάββατο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη την Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός σήμερα Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κολυβάς: «Το Σάββατο θα είναι μια υπέροχη ημέρα, με ανοιχτό καιρό και κανονικές θερμοκρασίες.»

Η τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος του Ιουνίου:
– Με χρήση αριθμητικών & κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πιο ζεστή περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου , με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία από 24 έως 30 Ιουνίου 2024.

– Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα
– Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι το μετεώγραμμα πάντοτε εύστοχα προσδιορίζει όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 98 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.