Καιρός: Στο κόκκινο ο υδράργυρος – Κολυδάς «Πώς το μελτέμι μάς σώζει από την αφρικανική σκόνη»

Newsroom.
20/06/2024 06:40
 
 
 

Στο… «κόκκινο» θα παραμείνει ο υδράργυρος, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός επιφυλάσσει και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ για ακόμα μία ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μικρή αύξηση της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους στη χώρα, συνδυασμός που αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 36 με 38, στα ηπειρωτικά τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου

Πιο συγκεκριμένα στις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η νέα ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου και διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά

Με νέα ανάρτησή του στα social media για τον καιρό, ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί για ποιο λόγο οι συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, «σώζουν» την κατάσταση από την αφρικανική σκόνη.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρεται στο μελτέμι, δηλαδή στους ανέμους που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δίνοντας μία ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, παρότι δεν ευνοούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Κολυδά, «το μελτέμι μας σώζει από τη σκόνη», καθώς αποτρέπει τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης να έρθουν προς την Ελλάδα. Αναλυτικότερα όπως εξηγεί, «η βορειοανατολική ροή του ανέμου που πνέει στο Αιγαίο, αλλά και στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας , αποτρέπει τις μεγάλες ποσότητες σκόνης της Κεντρικής Μεσογείου να κινηθούν προς την περιοχή μας».

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*