Καιρός: Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, έρχονται βροχές στα βόρεια

Newsroom.
25/06/2024 06:28
 
 
 

Με πτώση της θερμοκρασίας και μποφόρ θα κλείσει η εβδομάδα – Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα και αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς «ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια».

Όπως εξηγεί, η θερμοκρασία παρότι διατηρείται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά, δεν θα βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Επίσης, οι άνεμοι θα είναι στα 5 με 6 μποφόρ ενώ θα ενισχυθούν την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο, τονίζοντας πως ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Ο καιρός σήμερα:

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς), 22 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως 39 βαθμούς), 20 έως 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 18 έως 35 βαθμούς στην Κρήτη, 22 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα για τις Κυκλάδες ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 26-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 27-06-2024
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αρχικά αίθριος καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 28-06-2024
Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Σάββατο 29-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 68 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*