Καιρός: Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ και άνοδος της θερμοκρασίας

Απόλλωνας
Newsroom.
30/06/2024 06:15
 
 
 

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (30/06/2024) θα παραμείνει επικίνδυνος για φωτιές καθώς οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει πως ο καιρός σήμερα Κυριακή (30/06/2024) θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα δυτικά και νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Όλη η πρόγνωση του καιρού, από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

Το ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*