Καιρός: Έκτακτο Δελτίο -Ξεκινάει η πιο καυτή εβδομάδα του καλοκαιριού

Newsroom.
15/07/2024 06:35
 
 
 

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 22/7. Οι θερμοκρασίες γενικά θα κυμαίνονται στους 38-42°C.

Ειδικότερα, πιο «ευνοϊκή» προβλέπεται να είναι η κατάσταση στην Αττική, καθώς ο υδράργυρος θα είναι στους 38-40°C. Αντίθετα, στα δυτικά και βόρεια αλλά και στη Θεσσαλία ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 40-42°C .

Στις μεγάλες πόλεις οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές ακόμη και το βράδυ. Έτσι η θερμοκρασία θα είναι πάνω από τους 27-28°C.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.

Όσον αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες, εντός της επόμενης εβδομάδας όπου αναμένεται να υπάρξει κορύφωση του κύματος καύσωνα, ο υδράργυρος σε δυτική Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι βοριάδες 5-6 μποφόρ και τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφόρ. Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο Ιόνιο, τα κεντροδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, στις περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι νεφώσεις αυτές θα πυκνώσουν πρόσκαιρα στα ορεινά της Ηπείρου και ενδεχομένως να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, στην κεντροανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στην Αττική θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 5-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, 6-7 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό. Λόγω των ισχυρών ανέμων ενέχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26-38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 25 έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Σάκης Αρναούτογλου: Η μέση μέγιστη θερμοκρασία έως τις 20 Ιουλίου

Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου αναφέρεται στη μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά ανά περιοχή έως τις 20 Ιουλίου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Facebook:

Πηγή: megatv.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*