Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Ισχυρό το μελτέμι στο Αιγαίο – Βροχές και Ζέστη συμπληρώνουν το κοκτέιλ

Newsroom.
31/07/2024 06:34
 
 
 

 

Μικρή «ανάσα» δροσιάς σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή πτώση, «σκαρφαλώνοντας» ως και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αναμένονται το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία και το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Τάσος Αρνιακός: Μας αποχαιρετάει δροσερά ο Ιούλιος

«Ο Ιούλιος θα μας αποχαιρετήσει “δροσερά”, ενώ ο Αύγουστος μπαίνει με σταδιακή ανοδική τάση στη θερμοκρασία μέχρι και το τέλος της εβδομάδας», είπε στον ANT1, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Νικολέτα Ζιακοπούλου: Πέφτει κατά 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία

Πέφτει κατά 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει ο ισχυρός βοριάς στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά.

Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7, πιθανώς και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 38 βαθμούς, έως 34 με 36 στα υπόλοιπα, έως 30 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Από την Παρασκευή πάντως οι βοριάδες θα μπουν σε φάση εξασθένησης και η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή ειδικά στις προσήνεμες περιοχές.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*