Καιρός: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» με 39άρια και θυελλώδεις ανέμους – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

kyma isxyroi anemoi
Newsroom.
11/08/2024 07:24
 
 
 

Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, 40άρια την Τρίτη 

«Καμίνι» και σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου, η χώρα, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να «αγγίξει» κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας, με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, να διαμηνύει ότι, «η μισή Ελλάδα θα είναι στο κόκκινο».

Κίνδυνος ακόμα και για megafires από σήμερα.

Και το λιμενικό λαμβάνει μέτρα για τους ισχυρούς ανέμους.

Με αρκετή ζέστη αλλά και ενισχυμένο μελτέμι προβλέπεται να πάμε μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Σήμερα Κυριακή η ένταση των βοριάδων είναι πιθανό να φτάσει και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά όπως η Αττική, η Βοιωτία και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Παράλληλα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα και την Τρίτη προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα επίπεδα των 40 βαθμών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Αιγαίο έως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 34 με 36, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα Βόρεια έως 8 μποφόρ, η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*