Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά… στις Κυκλάδες συννεφιά

Newsroom.
05/10/2024 07:59
 
 
 

Ο καιρός στις Κυκλάδες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Και η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα: 

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι στα δυτικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά.

Στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Συναγερμός στην Ευρώπη: Ο τυφώνας Κερκ απειλεί την Ευρώπη: η τροχιά της καταιγίδας

Ενώ η Ιταλία πλήττεται από ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας , οι ανησυχίες αυξάνονται για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, ο τυφώνας Κερκ σχηματίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό και έχει πάρει μια πολύ ιδιαίτερη τροχιά: δεν θα κατευθυνθεί, όπως συνηθίζεται, προς την Καραϊβική και τη Βόρεια Αμερική, αλλά προς την Ευρώπη. Ένα ιδιαίτερα σπάνιο σενάριο, αν και με πολλά προηγούμενα, που υποδηλώνει ακραία καιρικά σενάρια στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο χάρτης με την πρόβλεψη βροχοπτώσεων για τις επόμενες δέκα ημέρες στην Ευρώπη από το αμερικανικό μοντέλο GFS υπογραμμίζει την τροχιά του τυφώνα Kirk που θα εκτοξεύσει πραγματικά απίστευτες ποσότητες βροχοπτώσεων στην ανοιχτή θάλασσα, στον Ατλαντικό, σε ένα πραγματικά τεράστιο τμήμα εδάφους, μεγαλύτερο από όλα τα βρετανικά νησιά. Μετά τις 8 Οκτωβρίου , η καταιγίδα θα πλήξει άμεσα την Ευρώπη, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές σε όλους τους τομείς του Ατλαντικού της Γηραιάς Ηπείρου:

Το βαρόμετρο του γερμανικού μοντέλου DWD για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου είναι επίσης εντυπωσιακό: ο τυφώνας θα βαθύνει ακόμη και κάτω από τα 950hPa , ένα πραγματικό τέρας χαμηλής πίεσης, τροφοδοτώντας τη ζώνη του Ατλαντικού που θα συνεχίσει να επηρεάζει τη μετεωρολογική τάση σε ηπειρωτικό επίπεδο.

Είναι ακόμη νωρίς για να ορίσουμε με ακριβή και λεπτομερή τρόπο τις επιπτώσεις που θα έχει αυτός ο τυφώνας στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στην Ιταλία. Μπορούμε σίγουρα να κάνουμε μια ιστορική έρευνα για να δούμε τι συνέβη όταν έχουν ήδη συμβεί παρόμοια σενάρια.

Πηγή: forecastweather.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*