Καιρός: «Πτώση της θερμοκρασίας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα» λέει ο Κολυδάς

PARALIES SYNNEFIA 23
Newsroom.
14/10/2024 06:36
 
 
 

Βροχές αναμένονται το επόμενο Σαββατοκύριακο στα δυτικά – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Πτώση της θερμοκρασίας, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, «οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου -που εκεί θα είναι πολλές και έντονες- μας δίνουν μια ελπίδα και σε μας. Βέβαια απ’ ότι δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούν στη χώρα μας θα είναι  για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κολυδά:

«Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

– Μετά από πολύ χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή (Xάρτης 1 ).

– Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος μπαίνει και λίγο “αχνό μπλέ” στη ζωή μας (Χάρτης 2)

– Οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου -που εκεί θα είναι πολλές και έντονες- μας δίνουν μια ελπίδα και σε μας. Βέβαια απ’ ότι δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούνστη χώρα μας θα είναι οι δυτικές για το ερχόμενο ΣΚ (Χάρτης 3).

– Στην μακροπρόθεσμη προοπτική, υπάρχει κάποιο “φως” στο τέλος της περιόδου από το τέταρτο βίντεο που ακολουθεί, αλλά η πρόγνωση αυτή είναι επισφαλής διότι βρίσκεται αρκετά μακριά στον προγνωστικό μας ορίζοντα (Βίντεο 4)».

Έρχεται ψυχρή εισβολή από την ανατολή – Πότε μπαίνει στην «κατάψυξη» η Ελλάδα

Η μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts προειδοποίησε ότι ένα κύμα ψύχους θα πλήξει την Ευρώπη από τις 25 Οκτωβρίου και η Ελλάδα επηρεάζεται άμεσα!

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι νότιες ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και η Ελλάδα θα επηρεαστούν από ένα κύμα ψύχους την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αναφέρεται έντονη βροχόπτωση ενώ η Ελλάδα θα πληγούν από χαμηλές θερμοκρασίες. Ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους 0 βαθμούς κατά μέσο όρο, στην νότια Ελλάδα οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι πιο ήπιες, μεταξύ 3 και 11 βαθμών.

Η κατάσταση μάλιστα στην γειτονική Τουρκία θα είναι ακόμη χειρότερη σύμφωνα με την Hurriyet καθώς η θερμοκρασία εκεί θα πέσει ακόμη και κάτω από τους μηδέν βαθμούς!

Σημειώνεται ότι οι ξαφνικές αλλαγές του καιρού οφείλονται σε τροπική καταιγίδα που αναμένεται να επηρεάσει την Ευρώπη. Η καταιγίδα, η οποία κινήθηκε προς την Ευρώπη από τον Ατλαντικό στις αρχές της εβδομάδας, αναμένεται να επηρεάσει τη Γερμανία και τη Δανία. Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους έχουν εκδοθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Freezing cold is coming... Temperature will drop to minus 11 degrees

Ο καιρός τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο, Δευτέρα (14.10.24) στις περισσότερες περιοχές της χώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Και στις Κυκλάδες προβλέπεται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26  βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 15-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διεθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10-2024
Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-10-2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*