Σάκης Αρναούτογλου: Εμμονική η συμπεριφορά του καιρού με την Ελλάδα – Έρχεται ψυχρή κατεβασιά

Newsroom.
22/10/2024 06:26
 
 
 

Ψύχρανε κάπως ο καιρός και μοιάζει φθινοπωρινός, οι βροχές όμως δεν φαίνεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους.

Θα παραμείνει, το λιγότερο μέχρι το τέλος του μήνα, η ανομβρία σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και ο καιρός ψύχρανε κάπως και μοιάζει φθινοπωρινός, οι βροχές δεν φαίνεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους.

Ο γνωστός μετεωρολόγος στάθηκε μάλιστα στην “εμμονική συμπεριφορά του καιρού” που δείχνει φέτος ενώ αναφερόμενος στην πορεία του τις επόμενες ημέρες, έδειξε ότι από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα.

Αν “η ψυχρή κατεβασιά” φτάσει όντως στα Βαλκάνια, τότε η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη χώρα και θα σημειωθούν και βροχές σημείωσε.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ :

Στην Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Και στις Κυκλάδες θα έχουμε γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε και πάλι ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 382 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*