Σε ποιες περιοχές έβρεξε περισσότερο – Η Μέση Νάξου στη δεύτερη θέση πανελλαδικά σε βροχόπτωση στις 7 Απριλίου
Μετά τη Σάμο ακολούθησε η Μέση Νάξου με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, σύμφωνα με το meteo – Πίνακας με τις 8 περιοχές που κατέγραψαν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής
Αξιόλογες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα 07/04 σε πολλές περιοχές της χώρας. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως το απόγευμα καταγράφηκε στο νησί της Σάμου (σταθμός Σάμος – 43 χιλιοστά, σταθμός Καρλόβασι – 42 χιλιοστά).
Ακολούθησε η Μέση Νάξου με 35 χιλιοστά βροχής. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχόπτωση/χιονόπτωση) έως το απόγευμα της Δευτέρας 07/04. Δημιουργώντας προβλήματα σε κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους
Η τάση για τον καιρό το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σάκη Αρναούτογλου:
Την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες, έως και τα μέσα Απριλίου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το facebook. Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου την Τρίτη το βράδυ Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα παγετό και στα πεδινά.
Την Πέμπτη μέχρι το ξημέρωμα υπάρχει επίσης κίνδυνος παγετού.
Από πλευράς φαινομένων την Τρίτη θα είναι άστατος ο καιρός στην Πελοπόννησο. Την Τετάρτη θα είναι καλύτερος και την Πέμπτη δεν αποκλείεται δυνατός βοριάς στο Αιγαίο.
Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι προς το Σάββατο θα αρχίσει να υποχωρεί το κρύο και τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός δείχνει να ζεσταίνει.
Για το Πάσχα υπάρχει το ενδεχόμενο την Κυριακή να γίνει πιο άστατος. Αλλά φαίνεται ότι πάμε σε μαλακό καιρό. Σε κάθε περίπτωση μπορεί ο καιρός να βγάλει μερικές μπόρες το Πάσχα, αλλά η τάση είναι αισιόδοξη από πλευράς θερμοκρασίας.
Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 08 Απριλίου:
Δεν αλλάζει ιδιαίτερα το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη (8/4). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -5 (μείον -5) έως 8 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι μικρής διάρκειας καταιγίδες. Τα φαινόμενα, στην Κρήτη τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στα γύρω ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-04-2025
Στα κεντρικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 και στα υπόλοιπα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία, Θράκη και την Ήπειρο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-04-2025
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από το μεσημέρι με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά νωρίς το πρωί παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-04-2025
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουνστα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις