Καιρός: Με θυελλώδεις ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας η Τετάρτη – Πού θα βρέξει την Πρωτομαγιά

Newsroom.
30/04/2025 07:43
 
 
 

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Και στις Κυκλάδες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Άστατος ο καιρός με βοριάδες και με συννεφιές η ημέρα για σήμερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 25 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Δυνατοί άνεμοι και σήμερα στη χώρα. Έρχονται πάλι 30αρια σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με εξασθένηση των φαινομένων από την Παρασκευή

Τα τελευταία 24ωρα έχουν ενισχυθεί οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο ενώ μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα και στις πτήσεις καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη είναι πολύ δυνατοί οι βοριάδες.

Οι ριπές των βοριάδων ξεπερνάνε τα 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο σε Αιγαίο και ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Αυτό θα είναι και το πρόβλημα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις επόμενες 1 με 2 ημέρες καθώς θα επιμείνουν οι βοριάδες μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Στα Δωδεκάνησα, από το απόγευμα, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, αναφέρει η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις και κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 και στη νότια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα.

Άνεμοι: Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 με βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 209 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*