Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως την Παρασκευή – Εξασθένιση των ανέμων το Σαββατοκύριακο

Newsroom.
27/08/2025 07:59

Δροσιά από τους βοριάδες και τοπικές μπόρες στα νότια ορεινά – Ιδανικό σκηνικό για τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, ενισχύοντας την καλοκαιρινή αίσθηση, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ, κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Σκαμπανεβάσματα θα έχει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται αρκετή ζέστη, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στο νέο δελτίο καιρού που ανάρτησε.

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ζέστη σε σχεδόν καλοκαιρινά επίπεδα, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όχι κάτι ακραίο. Στις 2-3 Σεπτεμβρίου θα έχουμε αρκετή ζέστη», σημειώνει, καθώς εκείνο το διήμερο η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένεται να φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει +2 βαθμούς Κελσίου για κέντρα μεγάλων πόλεων και κλειστές πεδινές περιοχές.

arnaoutoglou_thermokrasia_7ac5c.png

Σήμερα, Τετάρτη (27/8), υπάρχει η πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη βόρεια Εύβοια και τη Μαγνησία το πρωί και για μπόρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι. Στο Αιγαίο θα πνέουν δυνατοί άνεμοι, με ριπές 7-8 μποφόρ, όπως και στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-33 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα έχουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή (28-29/8). Την Πέμπτη θα φυσά πολύ δυνατός άνεμος στις βόρειες Κυκλάδες, την Αττική, τη νότια Εύβοια και την Κρήτη. Την Παρασκευή θα παραμείνουν ισχυροί οι βοριάδες.

Το Σάββατο (30/8) αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Όμως, από το μεσημέρι ο καιρός θα γίνει ιδιαίτερα άστατος στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται μπόρες στη δυτική Στερεά, την ορεινή δυτική Θεσσαλία και το κεντρικό Ιόνιο. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περιοχές της Μακεδονίας, ενώ πέφτει η ένταση των ανέμων.

Την Κυριακή (31/8) βελτιώνεται ο καιρός. Έως το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές μπόρες στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Θερμαϊκό.

Πιο θερμές αέριες μάζες αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, που θα δώσουν 35-37 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε στην «Ώρα Ελλάδος» την πλήρη εικόνα για το τι μας περιμένει.

Την Τετάρτη η αστάθεια θα περιοριστεί, με λίγα φαινόμενα στα βουνά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Την Πέμπτη καθαρίζει ο χάρτης, με τους βοριάδες να κυριαρχούν στο Αιγαίο, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται πιο θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35–37 βαθμούς, χωρίς όμως κύμα καύσωνα. Καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, λόγω συστήματος που θα προσεγγίσει από την Ιταλία, με περιορισμένη ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Τετάρτη 27 Αυγούστου