«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου

Newsroom
06/09/2023 20:09
 
 
 

 

Στη 2η πανελλήνια εθελοντική δράση δωρεάς μυελού οστών «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετέχει το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, καλώντας μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες να δώσουν το παρών και να προσφέρουν ελπίδα στους ασθενείς με καρκίνο που περιμένουν κάποιον από εμάς να τους χαρίσει ένα πολύτιμο δώρο ζωής.

 Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 8:00 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι όσες και όσοι θέλουν, θα μπορούν να προσέρχονται στο νοσοκομείο της Νάξου χωρίς ραντεβού ή κάποια προετοιμασία, ώστε να συμπληρώσουν την αίτηση εθελοντή δότη και να γίνει η δειγματοληψία από τις νοσηλεύτριες που εκπαιδεύτηκαν γι’ αυτόν το σκοπό. Το μόνο που χρειάζεται, είναι θέληση, ενδιαφέρον και αγάπη για το συνάνθρωπο και… λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα!

Για να εγγραφεί κάποιος ή κάποια ως εθελοντής/εθελόντρια δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1. Να είναι 18-45 ετών και υγιής.

2. Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3. Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου). Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής του ταυτότητα και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

«Ας σκεφτούμε όλοι ότι σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο. Ας αναλογιστούμε ότι αυτοί οι ασθενείς μπορεί να τύχει να είναι οι δικοί μας άνθρωποι!» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γ.Ν. Νάξου.

Η δράση «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιείται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Η δράση θα λάβει χώρα από τις 09 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με αφετηρία το Περίπτερο της Ε.Ν.Ε. στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 16, ισόγειο – Stand: 12) και θα συνεχιστεί σε  81 Νοσοκομεία πανελλαδικά.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, κάντε κλικ εδώ και εδώ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 605 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*