Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

dimarxeio syros
admin
06/03/2017 11:36
 
 
 

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θεσμοθετείται στον δήμο Σύρου-Ερμούπολης, σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010 (Σχέδιο Καλλικράτης).
Στην Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου όπως:
*τοπικοί έμποροι και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις
*επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς
*τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών
*εργαζόμενοι στο δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού
*ενώσεις και σύλλογοι γονέων
*αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς
*εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών
*εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων των νέων
*δημότες
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης εξετάζει και διατυπώνει γνώμη για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν και ενδιαφέρουν την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, επιχειρησιακό – τεχνικό πρόγραμμα δράσης του Δήμου, προσχέδιο προϋπολογισμού, καταγραφή και τρόπο επίλυσης τοπικών προβλημάτων. Συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών της συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, ορίζεται σε 50 μέλη.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, να δηλώσουν εγγράφως την βούληση τους, για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ορίζοντας παράλληλα κι έναν εκπρόσωπο του φορέα τους καθώς κι έναν αναπληρωματικό, οι οποίοι θα στελεχώνουν την ανωτέρω επιτροπή.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η 10η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, έως τις 14:00. Αρμόδια υπάλληλος για πληροφορίες και υποβολή δηλώσεων συμμετοχής, είναι η Μαραγκού Αμαλία (τηλέφωνο επικοινωνίας: 22813-61054).

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*