Η Σύρος και η Άνδρος μέσα στα 6 ελληνικά νησιά που προτείνουν οι Times για διακοπές όλο τον χρόνο

Newsroom.
26/06/2024 08:30
 
 
 

Τα 6 νησιά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς πριν ή μετά το καλοκαίρι, είχαν ξεχωρίσει οι Times σε δημοσίευμά τους.

Στο προ διετίας δημοσίευμά τους, ύμνο στα ελληνικά νησιά, οι Βρετανικοί Times ξεχωρίζουν έξι τα οποία θα μπορούσε να επισκεφθεί κανείς εκτός σεζόν, προτείνοντας για το καθένα από αυτά μια πληθώρα δραστηριοτήτων.

Αίγινα
«Ενώ βρίσκεστε εδώ, ανακαλύψτε έναν απροσδόκητο θησαυρό κρυμμένο ανάμεσα στα κλισέ του Σαββατοκύριακου: καφενεία που θυμίζουν τον χρόνο και είναι συγκεντρωμένα γύρω από την ψαραγορά, ένα οροπέδιο με αρχαία ελαιόδεντρα που προστατεύεται από μια κορυφογραμμή πετρώδους λόφου, βυζαντινά παρεκκλήσια καμουφλαρισμένα μέσα σε στρέμματα με ροζ φιστίκια, το πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν του νησιού.

Οι εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι της Αφαίας και της Κολώνας είναι παραδόξως υποτιμημένοι- εκτός Ιουλίου και Αυγούστου, μπορείτε συχνά να απολαύσετε τα ερείπια σε διαλογιστική απομόνωση», γράφουν οι Times.

Σύρος
«Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπάρχει μια γεμάτη ατζέντα με street party καλλιτεχνικά φεστιβάλ και θρησκευτικές γιορτές.Οι ντόπιοι συναντιούνται για μεζέδες και ζωντανή μουσική σε μπιστρό και μπαρ, ή επιχειρούν να βγουν στο τεράστιο φυσικό καταφύγιο στους βόρειους λόφους για να συλλέξουν βότανα», γράφουν μεταξύ άλλων οι Times για τη Σύρο.

Κρήτη
«Τόσο νότια που χωρίζει το Αιγαίο από το Λιβυκό Πέλαγος, η Κρήτη έχει ένα εύκρατο κλίμα που κάνει το κολύμπι όλο το χρόνο μια δελεαστική, παρά τρομακτική, προοπτική. Φωτογενείς παραλίες όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι, το Βάι και η Πρέβελη είναι ακόμα πιο ελκυστικές χωρίς τα καλοκαιρινά πλήθη, ενώ οι χιονισμένες κορυφές και τα βαθιά φαράγγια προσφέρουν απαιτητικό έδαφος για πεζοπόρους, ορειβάτες και ποδηλάτες βουνού.

Οι απλές αλλά λαμπρές ταβέρνες στα χωριά στα βουνά σερβίρουν δυναμωτικά γεύματα με ψητό κατσίκι, αρνίσιο πιλάφι και αναζωογονητικά σφηνάκια ρακής. […]. Και φυσικά, υπάρχει ένας ολόκληρος μινωικός πολιτισμός για να εξερευνήσετε: Η Κνωσός, η Φαιστός και τα Μάλια είναι ένας διαφορετικός κόσμος χωρίς τα πούλμαν και τις κρουαζιέρες. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα ρωμαϊκά ερείπια, τα βυζαντινά μοναστήρια και τα οθωμανικά μνημεία».

Κέρκυρα
Οι Times αναφέρονται στον δρόμο που διατρέχει «όλο αυτό το καταπράσινο νησί, περνώντας μέσα από δάση αρκεύθου, λίμνες, φαράγγια και τεράστιες εκτάσεις με ελαιόδεντρα (τέσσερα εκατομμύρια και πλέον) που φυτεύτηκαν από τους κατακτητές Ενετούς πριν από αιώνες.

Η ιταλική επιρροή τους είναι παρούσα παντού: σε πιάτα όπως η παστιτσάδα (μακαρόνια με κόκορα), σε πέτρινα χωριά όπως η Περιθιά και ιδιαίτερα στην παλιά βενετσιάνικη πόλη της Κέρκυρας». Και προσθέτει: «Ίσως η πιο παρθένα γωνιά της Κέρκυρας είναι η χερσόνησος του Ερημίτη, μια περιοχή απίστευτης ομορφιάς και βιοποικιλότητας».

Άνδρος
«Σε αντίθεση με τα άλλα γειτονικά νησιά η Άνδρος είναι εξαιρετικά πράσινη, απίστευτα ποικιλόμορφη και σχεδόν περιφρονεί τον τουρισμό. Ακόμα και το καλοκαίρι, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες και οι βουτηγμένες στην ομίχλη κορυφές και οι χωματόδρομοι που καταλήγουν σε ανέγγιχτες παραλίες δεν μοιάζουν ποτέ γεμάτες.

Η Χώρα, η πρωτεύουσα, προεξέχει σκόπιμα στο Αιγαίο, με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά, τα μουσεία και τα δημοτικά της κτίρια να αποτελούν κληρονομιά των τοπικών ναυτιλιακών περιουσιών που συγκεντρώθηκαν τον 19ο αιώνα.

Οι χίπις έχουν εγκατασταθεί στα μικροσκοπικά χωριουδάκια στην κορυφή των λόφων, οι μποέμ διοργανώνουν δείπνα σε πολυτελή εξοχικά σπίτια που κληρονόμησαν από τους εφοπλιστές προγόνους τους, και στην ενδοχώρα, η ζωή συνεχίζεται σχεδόν όπως συνέβαινε εδώ και δεκαετίες».

Ρόδος
«Ως ένα από τα νοτιότερα ελληνικά νησιά, η Ρόδος επωφελείται από μια σχετικά μακρά καλοκαιρινή περίοδο, η οποία συνήθως εκτείνεται μέχρι το Νοέμβριο. Αλλά ακόμη και τους χειμερινούς μήνες οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι ήπιες, και υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων που παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο.

Η μεσαιωνική Παλιά Πόλη είναι το πιο προφανές μέρος για να ξεκινήσετε. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, αυτή η οχυρωμένη πόλη χτίστηκε το 1309, όταν οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη έκαναν τη βάση τους στο νησί. Σήμερα, τα πλακόστρωτα δρομάκια της είναι μόνο για πεζούς, ιδανικά για να περπατήσετε με την ησυχία σας δίπλα από αυτά τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*