Στο μοναστικό της ενδιαίτημα στην Άνω Μερά επέστρεψε η προστάτιδα της Μυκόνου Παναγία Τουρλιανή

toyrliani 1
admin
11/04/2017 10:48
 
 
 

Επικεφαλής της τρίωρης πεζής λιτανευτικής ανόδου της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χώρας Μυκόνου προς την ομώνυμο Ιερά Μονή της Άνω Μεράς Μυκόνου ετέθη το Σάββατο του Λαζάρου ο μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, με πλήθος Μυκονιατών κάθε ηλικίας να ακολουθούν.
Στην κορυφή της πομπής βρίσκονταν επίσης, οι σημαίες του Συλλόγου Ανωμεριτών, του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου «Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη», του Συλλόγου Λεμβούχων Μυκόνου, μαθητές και τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από τη Σύρο και τη Μύκονο. Παρέστησαν, επίσης, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο επί τιμή δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουσαθανάς-Μέγας, η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Μονογυιού, ο διοικητής και αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ο διοικητής και αξιωματικοί της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου, πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων και πλήθος πιστών.

toyrliani 2

toyrliani 3

toyrliani 4
Κατά την άφιξη της Ιεράς Εικόνας στην Πλατεία της Άνω Μεράς, τελέστηκαν μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα του Τοπικού Διαμερίσματος, τα αποκαλυπτήρια αγάλματος, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από Τήνιο μαρμαρογλύπτη και αναπαριστά την Άνω Μερά, εκφράζουσα την ευγνωμοσύνη της προς τους ευεργέτες της. Μεταξύ των ευεργετών αυτών – όπως είπε και ο δήμαρχος του νησιού κ. Κουκάς – πρωτεύουσα θέση κατέχουν η τοπική Εκκλησία και η Ιερά Μονή Τουρλιανής που έχει ευεργετήσει ποικιλοτρόπως και συνεχώς την περιοχή της Άνω Μεράς.
Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου, ως ένδειξη της οφειλομένης προς τους ευεργέτες ευγνωμοσύνης και ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα. Μετά το πέρας της τελετής, η Ιερά Μονή παρέθεσε νηστίσιμη παραδοσιακή δοχή.

toyrliani 5

toyrliani 6
Υπενθυμίζεται ότι η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χώρας Μυκόνου από το Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων και για όλη τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, έως το Σάββατο του Λαζάρου.

toyrliani 7
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*