Στη Σύρο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

panagia soymela syros 2
admin
08/05/2017 17:54
 
 
 

Στα τέλη Μαΐου θα έρθει στη Σύρο η ιστορική Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, μετά την αποδοχή από τον μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμονα του παρακλητικού αιτήματος του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ για την μετακομιδή της στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Δωρόθεος Β’, ο αντιπρόεδρος κ. Τελώνης και μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου κ. Λειβαδάρας, έγινε γνωστό ότι η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα συμμετέχει στις ετήσιες εορταστικές και λειτουργικές τελετές για την 81η Επέτειο (1936-2017) Εύρεσης της ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στις 27 και 28 Μαΐου. Μάλιστα, ο μητροπολίτης προέτρεψε τους πολίτες της Σύρου να συμμετέχουν στην υποδοχή της και τις συνδιοργανούμενες από την Ιερά Μητρόπολη και τους προαναφερθέντες Συλλόγους θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

panagia soymela syros 1
«Πρόκειται για μία σπάνια ιστορική και θρησκευτική συγκυρία η παρουσία στο κέντρο του Αιγαίου των τριών περιπύστων Θεομητορικών Εικόνων, τις οποίες ιδιαιτέρως ευλαβείται ο λαός μας, της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο και της Παναγίας Σουμελά στη Σύρο, γεγονός το οποίο μόνο καλά και ευλογημένα σηματοδοτεί για τις Κυκλάδες, το Αιγαίο και την Πατρίδα μας!» δήλωσε ο κ. Δωρόθεος Β’, ενώ από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ευχαρίστησαν εγκαρδίως τους μητροπολίτες Σύρου και Βεροίας και Ναούσης για την ευλογητή άφιξη της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Ερμούπολη.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*