Με κατάρρευση απειλούνται οι υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ

ergatis kathariotita
admin
19/05/2017 08:36
 
 
 

Τις οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κηρύξει αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ, αλλά και τον σοβαρό αντίκτυπο που αυτή θα επιφέρει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (κυρίως καθαριότητας) επισημαίνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Με έγγραφο του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, τονίζει ότι οι συμβασιούχοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση της οικογένειας τους και η διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού. Την ίδια στιγμή, ελλοχεύει ο κίνδυνος – μεσούσης της τουριστικής περιόδου – να παρουσιαστούν φαινόμενα διάλυσης στις υπηρεσίες καθαριότητας (όπου κυρίως απασχολούνται), με αποτέλεσμα τη δυσφήμηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.
«Είναι ανεπίτρεπτο και απάνθρωπο να στερούνται άνθρωποι την εργασία τους, την οποία προσέφεραν σε δύσκολες και βαριές εργασίες, όπως είναι αυτές της καθαριότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων των δήμων, την αποτροπή επιστροφής οποιουδήποτε ποσού τους έχει καταβληθεί και τη νόμιμη καταβολή των μέχρι τώρα δεδουλευμένων τους.
Δείτε εδώ το έγγραφο του κ. Χατζηδιάκου

(φωτό: aftodioikisi.gr)

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*