Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μόνιμους κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών

Αμοργός
admin
24/07/2017 08:36
 
 
 

Δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση θα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι 47 απομακρυσμένων νησιών της χώρας όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μέσω του προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η, δε, σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η δημόσια επιχορήγηση ανέρχεται κατά ανώτατο χρηματικό όριο στα 120,00 €/έτος, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. και χορηγείται για δύο έτη.

Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφορά περισσότερα από 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά.

Τα νησιά του Νομού Κυκλάδων που εντάσσονται στη δράση είναι:

pinakas internet nisia

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες στους δικαιούχους πολίτες και μέσω της εξοικείωσής τους με τις ραγδαία εξελισσόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές (π.χ. πλοήγηση στο διαδίκτυο, μεταφορά αρχείων, χρήση υπηρεσιών social media, e-mail, video/audio streaming κ.α.).

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών, οι οποίοι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο σύμφωνα με την οικογενειακή κατάσταση τους (άγαμος/έγγαμος) στα ακόλουθα ποσά: α) προκειμένου για άγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000 €) κατά το φορολογικό έτος 2015,
β) προκειμένου για έγγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ (22.000 €) κατά το φορολογικό έτος 2015.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση – ενεργοποίηση των υπηρεσιών της δράσης μέχρι και την 31η/01/2018.

ΚΥΑ 1858/10.07.2017 (ΦΕΚ 2442Β’)

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*