87 εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίστηκαν στη Σύρο το 2017

egkataleleimmena oximata
admin
20/12/2017 15:25
 
 
 

68 Ι.Χ.Ε. και 19 μοτοποδήλατα εντοπίστηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους από την Επιτροπή Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων & Μοτοποδηλάτων του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία – σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου (ΦΕΚ Β’ 1373/24-4-2017) – μεριμνά για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Από τα 87 εγκαταλελειμμένα οχήματα, στην ανακύκλωση μεταφέρθηκε ένα Ι.Χ.Ε. και δύο μοτοποδήλατα τον Φεβρουάριο. Από τους ιδιοκτήτες απομακρύνθηκαν 49 Ι.Χ.Ε. και 13 μοτοποδήλατα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης 13 Ι.Χ.Ε. και τριών μοτοποδηλάτων.
Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων και σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθρ.9 του Π.Δ. 116/5-3-2004 ΦΕΚ 81 Α/2004 «…όταν το εγκαταλελειμμένο όχημα περιέλθει στην κοινότητα του Δήμου ή Κοινότητας, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο εν λόγω Δήμος ή Κοινότητα υποχρεούται να παραδώσει το όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, της περιοχής του. Τα οχήματα παραμένουν στο σημείο συλλογής για δέκα ημέρες από την ημέρα περισυλλογής τους. Εάν μέσα στο διάστημα αυτό το όχημα αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε παραδίδεται σε αυτόν, αφού προηγουμένως καταβάλει τη δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης…».
Βάσει των ανωτέρω, όσοι δημότες και κάτοικοι της Σύρου, αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος επιθυμούν να κρατήσουν το όχημά τους για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως ότι θα το αποθηκεύουν σε ιδιωτικό χώρο.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*