Τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ τίμησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων

ergatiko kentro dorotheos 4
admin
09/01/2018 12:09
 
 
 

Για την πνευματική και κοινωνική του προσφορά στην τοπική κοινωνία τίμησε τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης κ. Δούναβη, των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου κ.κ. Γιαλόγλου και Χρυσαφίδη, αντίστοιχα, δημοτικών συμβούλων, της πολιτευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μονογυιού, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου, του προέδρου των εργαζομένων του Νεωρίου κ. Χατζαντώνη, του προέδρου των συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χαρίτου, εκπροσώπου της ΓΣΕΕ και αρκετών Συριανών.

ergatiko kentro dorotheos 1

ergatiko kentro dorotheos 2
Μετά την ευλογία της βασιλόπιττας, ομίλησαν άπαντες οι προαναφερόμενοι, ο δημοσιογράφος κ. Κουλουμπής και η νομική παραστάτης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, οι οποίοι αναφέρθηκαν με θερμούς, εγκάρδιους και ενθουσιώδεις λόγους στο πολύπτυχο έργο, την προσφορά και την προσωπικότητα του κ. Δωροθέου Β’.
Παίρνοντας τον λόγο, ο μητροπολίτης υπογράμμισε ότι δεν έχει πράξει και δεν πράττει τίποτα περισσότερο από το χρέος του, όπως δεσμεύθηκε ενώπιον του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατά την ενθρόνισή του στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως στις 19 Ιανουαρίου 2001.

ergatiko kentro dorotheos 3
«Αφού σας ευχαριστήσω που με αναγορεύσατε Μητροπολίτη της καρδιάς σας, σας το ανταποδίδω, λέγοντάς σας ότι εσείς είστε οι άνθρωποι της καρδιάς μου. Χωρίς εσάς δεν έχω υπόσταση και ό,τι και αν μου χαρίζουν και μου δωρίζουν δεν το ανταλλάσσω με σας, που είστε η χαρά μου, η απαντοχή μου, η ζωή μου! Όσο η καρδιά μου διατηρεί το πυρ της ζωής θα ενδιαφέρομαι και θα αγωνίζομαι για σας, για τα προβλήματά σας και τις ανάγκες σας…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος Β’ και πρόσθεσε ότι «ότι το φως και η ελπίδα έρχονται και γρήγορα όλα θα γίνουν καλύτερα στη ζωή μας, γιατί ο Θεός θα μας δώσει τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ξαναφέρουμε τη Σύρο στη θέση που της αξίζει!».
Ο πρόεδρος κ. Βουτσίνος και τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων απένειμαν στον μητροπολίτη Σύρου αναμνηστική πλακέτα και πένα, ενώ κι εκείνος με τη σειρά του πρόσφερε στον κ. Βουτσίνο έναν ξυλόγλυπτο επάργυρο Σταυρό, ευχόμενος «το 2018 να εξαφανιστούν από τους ώμους μας όλοι οι σταυροί της ατομικής και συλλογικής μας ζωής».

ergatiko kentro dorotheos 5

ergatiko kentro dorotheos 6
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*