Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

βροχές καταιγίδες
admin
13/02/2018 17:10
 
 
 

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται στα περισσότερα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το πρωί της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες καθώς και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Α. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και Δυτική Μακεδονία. Από το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά και πιθανόν η Δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.
Β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (πάνω από 600 m), στη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία (από 600 έως 700 m), στη Θεσσαλία και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800 έως 900 m).

Την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει:
Α. Μέχρι τις πρωινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πιθανόν τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.
Β. Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας. Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ( από τα 500 έως 600 m).

Ο καιρός στις Κυκλάδες την Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες προβλέπει για τις Κυκλάδες την Τετάρτη η Ε.Μ.Υ. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6-7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*