Το λείψανο του Αγίου Παναγή του Μπασιά στη Μύκονο

panagis mpasias 1
admin
05/03/2018 11:12
 
 
 

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε χθες ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου.

Προηγουμένως στα προπύλαια του Ναού έγινε η υποδοχή του Ιερού αποτμήματος λειψάνου του Αγίου Ιερέως Παναγή του Μπασιά από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρούσσων, το οποίο προσεκόμισε στην ενορία ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, με την ευχή και άδεια του μητροπολίτη Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’.

panagis mpasias 2
Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Φλαβιανός, προ του τέλους του εσπερινού, μίλησε διδακτικότατα και θεμελίωσε θεολογικά την θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη Eκκλησία, ενώ διένειμε στους πιστούς εικόνες του Αγίου προς ευλογία.

panagis mpasias 3
Ο Πρωθιερεύς του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο Β’ για την παρασχεθείσα άδεια μεταφοράς του Αγίου Λειψάνου, καθώς και τον π. Φλαβιανό για την ομιλία του και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

panagis mpasias 4
Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε παρουσία όλων των Ιερέων, ιερά Παράκληση στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής.

panagis mpasias 5
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*