Πάρος: Ενημερωτική διάλεξη σε μαθητές Γυμνασίου για την οδική ασφάλεια

 
 
 

Την επόμενη γενιά οδηγών «εκπαιδεύει» η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή σε σχολεία των Κυκλάδων.

Στόχος των διαλέξεων είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η καλλιέργεια σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.
Το πρωί της περασμένης Παρασκευής Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αρχιλόχου Πάρου, όπου παρουσίασε προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε συμβουλές συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνης ασφαλείας, η κίνηση στο δρόμο και η αποφυγή οδήγησης υπό την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Επίσης, τονίστηκε η σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.

dialexi odiki asfaleia paros 2
Σημειώνεται ότι την ενημερωτική διάλεξη παρακολούθησαν 95 μαθητές, οι οποίοι, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να ζητήσουν περισσότερες διευκρινίσεις για τα όσα τους παρουσίασε ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*