Κίνηση Πολιτών Σύρου: «Το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα»

 
 
 

kinisi politon ekdilosi nero

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα και παγκόσμια διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 20:00 η Κίνηση Πολιτών Σύρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Καλεσμένοι ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Αρχοντόπουλος (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ, μέλος της κίνησης SOSτε το Νερό), η Αικατερίνη Γεωργιάδου (δικηγόρος, μέλος της κίνησης SOSτε το Νερό) και η Έμμυ Μπαξοπούλου (μέλος του Σωματείου Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη της συζήτησης και του προβληματισμού γύρω από τους σχεδιασμούς που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την εφαρμογή τους στη χώρα μας μέσα από νομικές ρυθμίσεις, αλλά και οι συνέπειες της εφαρμογής τους στην ζωή των νησιωτών.
«Η συμμετοχή τοπικών φορέων, σωματείων και πολιτών κρίνεται ουσιαστική καθώς πιστεύουμε πως μπορεί να αναδείξει τα υπάρχοντα προβλήματα και να συμβάλλει στη δικτύωση των Κυκλάδων με τα κινήματα που δραστηριοποιούνται για να αποτραπεί η εμπορευματοποίηση του νερού. Ο απαραίτητος αυτός για τη ζωή φυσικός πόρος πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί κοινωνικό δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Σύρου.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*