“Να μη θεωρείται κακοποίηση των ζώων” το παστούρωμα, ζήτησαν από τον γ.γ. του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, Συρμαλένιος και Μανιός

 
 
 

pastouroma katsiki 61

Το θέμα του παστουρώματος των ζώων στις Κυκλάδες είναι ένα θέμα που εξακολουθεί να προβληματίζει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών και να παίρνει διαστάσεις ακόμα και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Στην Κέα, σε συνέχεια της σύσκεψης των φορέων του νησιού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο και Νίκο Μανιό, πραγματοποιήθηκε (την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου) συνάντηση των βουλευτών, του δημάρχου της Κέας και φορέων του νησιού με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκο Αντώνογλου καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του παστουρώματος.

Οι βουλευτές των Κυκλάδων υποστήριξαν ότι η παστούρα κατ’ ανάγκη δεν αποτελεί κακοποίηση των ζώων και για αυτό χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια, στο πλαίσιο της συνύπαρξης των καλλιεργειών, των παραγωγικών ζώων και των ανθρώπων και ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα να ερμηνευτεί ο Ν. 4235/2014 (Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις), έτσι ώστε η χρήση της παστούρας, με όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να διευκρινιστούν, να μη θεωρείται κακοποίηση των ζώων.

Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*