Μνημόνιο Συνεργασίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

 
 
 

anagnostakis mylona mnimonio synergasias atyximata

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του Ινστιτούτου για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων συνυπέγραψαν ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά.

Οι κοινές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αφορούν σε:
*ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών,
*ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της τροχαίας αστυνόμευ¬σης στην οδική ασφάλεια,
*εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού μέσω φυλλαδίων, τηλεοπτικών &
ραδι¬οφωνικών σποτ, μηνυμάτων, Δελτίων Τύπου κ.λπ.,
*εκπαιδεύσεις του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με φορείς, με συναφές πεδίο δράσεων και
*αξιολόγηση από εμπλεκόμενους και ωφελούμενους των δράσεων, ως προς την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς και αποτίμηση της απο¬τελεσματικότητας των εφαρμοζόμενων μέτρων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, η αναπληρωτής Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης, Αστυνόμος Α’ Τσιακρή Δήμητρα και η Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνόμος Β’ Ροτζιώκου Ιωάννα.
Από πλευράς του Ινστιτούτου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Αναστασόπουλος και η ερευνήτρια του Τμήματος Φυσικού του Πανεπιστημίου Πατρών Γεωργία Κούκιου, η οποία παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης τη διδακτορική διατριβή της για την ανίχνευση μέθης με θερμική κάμερα, με σκοπό να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα αυτής από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

(φωτό: sourta.blogspot.com)

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*