Κακοκαιρία “Πηνελόπη”: Χιόνια, δεμένα πλοία και 10.000 κεραυνοί

 
 
 

kymata portara 24 1 2018 11

Η κακοκαιρία με το όνομα «Πηνελόπη» έχει σκεπάσει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πολλές είναι οι περιοχές της χώρας που ντύθηκαν στα «λευκά», ενώ έκαναν την εμφάνισή τους για φέτος και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι επικρατούν στον Έβρο, ενώ έχουν σημειωθεί και ασθενείς χιονοπτώσεις στο βόρειο τμήμα του νομού. Ο υδράργυρος στο Σουφλί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, στους -2 στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και στον 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη όπου πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Απολαύστε στο βίντεο εικόνες από την κάμερα καιρού στα Χάνια Πηλίου:

{youtube}iwAVEOkPQYw{youtube}

10.000 κεραυνοί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης

Σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει την τελευταία φάση της κακοκαιρίας Πηνελόπη, με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς να έχει καταγράψει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 29/11.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ρίο – Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία

Ο καιρός την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια της χώρας και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα προβλέπει για την Παρασκευή (30/11) η ΕΜΥ.

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 8 και νωρίς το πρωί έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυκλάδες – Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και νωρίς το πρωί στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*