Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

 
 
 

pita perifereia 2019 1

Στις τελετές κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης παρέστη ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο κτίριο της έδρας της Περιφέρειας στην πλατεία Τσιροπινά, ο κ. Δωρόθεος Β’ – διατυπώνοντας τις ευχές του για το νέο έτος – υπενθύμισε ότι το 2018 άφησε ανεξίτηλα θλιβερά σημάδια και τόνισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί με περίσκεψη τα γεγονότα, τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει με φρόνηση και σύνεση. Κάλεσε, μάλιστα, τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να συνεχίσει η Ελλάδα να αποτελεί μια ασφαλή χώρα και τα νησιά μας να αναπτύσσονται τουριστικά, τώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται στην περιοχή μας και οι γείτονες εξακολουθούν να απειλούν την πατρίδα μας.

pita perifereia 2019 2

pita perifereia 2019 3

pita perifereia 2019 4
Αναφερόμενος δε, στο 2019 ως έτος εκλογικών αναμετρήσεων, ευχήθηκε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί σε πολιτισμένα πλαίσια, τονίζοντας ότι σε μια μικρή κοινωνία οι ακραίες αντιπαραθέσεις μόνο πικρίες αφήνουν και αλλοιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.
Τέλος, ευχήθηκε στον άρτι αναλαβόντα καθήκοντα Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Πολυχρονάκη καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

pita perifereia 2019 5

pita perifereia 2019 6

pita perifereia 2019 7
Στο εμβληματικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, ο μητροπολίτης Σύρου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχήθηκε στον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο έτος και αναφέρθηκε τόσο στην συνοδοιπορία του με τον Καθολικό Επίσκοπο Πέτρο Στεφάνου στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Σύρου, όσο και στην δική του επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα της Ερμούπολης. «Επιστρέφοντας κατάκοπος στο Επισκοπείο, ευχαρίστησα τον Θεό που με έκανε Ποιμενάρχη αυτού του ευλογημένου λαού της Σύρου, για το καλό και την πρόοδο του οποίου αξίζει και πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

pita dimos 1

pita dimos 2

pita dimos 3

pita dimos 4
Τέλος, κάλεσε όλους τους Συριανούς να υποδεχθούν και να τιμήσουν την Κυριακή των Θεοφανείων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, οι οποίοι θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Σύρου.

pita dimos 5

pita dimos 6

pita dimos 7

pita dimos 8
Σημειώνεται ότι στις δύο εκδηλώσεις, το παρών έδωσαν επίσης, ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου, ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Συρίγος, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολυχρονάκης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθους τοπικών φορέων και συλλόγων.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*