Νέα κακοκαιρία προ των πυλών – Πολικό ψύχος, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

 
 
 

Σημαντική πτώση θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης.   

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν τη χώρα μας από την Τρίτη 12/02. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου 5-6°C κάτω από τις φυσιολογικές τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών, με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που κινούνται προς την περιοχή μας, ενώ την ίδια ώρα στη Δυτική Ευρώπη αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

{youtube}PYI8Hw9tkR0{/youtube}

Ο καιρός στις Κυκλάδες τη Δευτέρα

Σύμγωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*