Βοήθημα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοτελώς απασχολούμενους

admin
20/10/2015 13:12
 
 
 

Σε 360 ευρώ το μήνα καθορίζεται το βοήθημα ανεργίας που δικαιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε..Ε και Ε.Τ.Α.Π. – Μ.Μ.Ε., εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1/1/2012.

Η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης (συνεχόμενα ή διακεκομμένα) στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στον οποίο υπαγόταν ο δικαιούχος κατά το χρόνο διακοπής του επαγγέλματός του.

Στο ύψος του βοηθήματος δεν προβλέπεται προσαύξηση ανάλογα με τον αριθμό προστατευομένων μελών της οικογένειας του δικαιούχου, ούτε η καταβολή αναλογούντων Δώρων Εορτών Χριστουγέννων/Νέου Έτους και Πάσχα, ούτε η απόδοση ασφαλιστικών εισφορών στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα κατά τη διάρκεια καταβολής του βοηθήματος.  

Για τις προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, καθώς και για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν εδώ.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*