Σύρος: «Χλιαρή» η απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου (φώτος)

admin
12/11/2015 14:49
 
 
 

Κάθε άλλο παρά μαζική και ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη συμμετοχή στην πορεία που διοργανώθηκε σήμερα στη Σύρο, αν και πολλοί σύλλογοι και φορείς του νησιού εξέδωσαν ανακοίνωση για την πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Στην πορεία, που ξεκίνησε από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην παραλία της Ερμούπολης, στο οποίο δέσποζε ένα τεράστιο πανό του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν οι… «γνωστοί-άγνωστοι» (περίπου 200 άτομα), όσοι δηλαδή δίνουν πάντα παρών σε τέτοιους είδους κινητοποιήσεις (υπάλληλοι σε Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη, δάσκαλοι, καθηγητές, μέλη του τοπικού ΠΑΜΕ και φοιτητές). Αυτή τη φορά, υπήρχε και παρουσία μαθητών του Γενικού Λυκείου, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό διαμαρτύρονταν κι εκείνοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας.

Όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση άκουσαν αρχικά, τα ψηφίσματα που διάβασαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, του Συλλόγου Εργαζομένων στην αιρετή περιφέρεια (Π.Ε. Κυκλάδων), της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Σύρο, της Λαϊκής Ενότητας και του Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια, μέσω των οδών Σταματίου Πρωΐου, Πρωτοπαπαδάκη, Καλομενοπούλου και Σουρή φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική των μνημονίων, καταλήγοντας στην πλατεία Μιαούλη.

 

 

Σημειώνεται ότι ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου, μετά απο αποφάσεις των συλλόγικων οργάνων των εν λόγω κλάδων.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*