Επίσκεψη μελών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος στον υπουργό Παιδείας

admin
13/11/2015 10:24
 
 
 

Για τα προβλήματα που απασχολούν το Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Από την Ιερά Σύνοδο παρέστησαν ο Πρόεδρός της, Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και Επίσκοπος πρώην Σύρου-Θήρας και Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος Σεβασμιότατος π. Νικόλαος Φώσκολος Αρχιεπίσκοπος πρώην των εν Αθήναις Καθολικών, ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος Πρίντεζης Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου και Σάμου), ο Σεβασμιότατος π. Ιωάννης Σπιτέρης Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, ο Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, ο Σεβασμιότατος π. Πέτρος Στεφάνου Επίσκοπος Σύρου – Θήρας και Κρήτης και ο Έξαρχος των Αρμενίων Καθολικών στην Ελλάδα, Πανοσιολογιότατος Π. Ιωσήφ Bezanian. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συνόδευε το μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, δικηγόρος κ. Δούναβης

Οι Ιεράρχες ενημέρωσαν τον υπουργό και για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον κ. Φίλη να δηλώνει από την πλευρά του ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο, ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν στην Παιδεία. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και ευχήθηκαν να υπάρξουν και άλλα Υπουργεία που θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*